| Autor |
Mesaj |
| < Viitorul universului |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 10:41 am
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 16/Iul/2010
|
|
Despre cum s-a creat universul parerile sunt impartite, dar cam toate vorbesc despre un punct 0, o explozie si o expansiune a materiei, creare de dimensiuni spatiu-timp, etc.
Intrebarea este: care este viitorul universului?
Isi va continua expansiunea pana la un moment t final, dupa aceea urmand sa se contracte din nou, ajungand de unde a plecat? Va fi inghitit de miliardele de gauri negre? Se stie ca in gaurile negre nu exista notiunea de timp, in ele este densitate infinită și timp zero, conditii izbitor de asemanatoare cu cea a fost inainte de big-bang.
Se vor inghiti la un moment dat gaurile una pe cealalta?
Ce parere aveti despre viitorul universului? |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 1:26 pm
|
|
|
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau
|
|
Topicul asta o sa duca la un scurtcircuit mental, pe mine aceste intrebari m-au dus mereu la frustrari si depresie. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 1:36 pm
|
|
|
Membru Nou

|
|
atunci ignora-l  |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 4:48 pm
|
|
|
Administrator

Data înscrierii: 23/Sep/2007
Locație: Sibiu
|
|
| Corvus a scris: |
| Topicul asta o sa duca la un scurtcircuit mental, pe mine aceste intrebari m-au dus mereu la frustrari si depresie. |
Dar mult mai interesante decat povestile despre Mosul cu barba.
Fain topic.
Deocamdata ar fi doua teorii. Prima, Big Crunch: peste 1000 de miliarde de ani Universul isi va inceta expansiunea si se va contracta, sau, ar fi posibil ca Universul sa se dilate la nesfarsit. In ambele cazuri, Universul "ar muri". Poate ca si Big Bangul a fost doar inceputul unui astfel de ciclu contractie - dilatare. Suntem cam mici pentru astea si prea e devreme...  _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 4:53 pm
|
|
|
Membru Nou

|
|
ce din scurt ai raspuns malze da despre gaurile negre ce zici? si despre faptul ca se pot "manca" una pe alta, si ca asta ar putea duce in timp la 1 singura gaura neagra mare care ramane singurica saraca...  |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 5:32 pm
|
|
|
Administrator

|
|
Nu prea stiu, sunt chestii ciudate si greu de imaginat. Ele cam "mananca" ce se afla in jurul lor, dar noi ne aflam la distante considerabile fata de cea mai apropiata gaura neagra. Atata timp cat o planeta nu intra in raza sa gravitationala (raza Schwarzschild) nu e nicio problema.
Si in centrul galaxiei noastre se afla o gaura neagra si uite ca nu ne-a mancat pana acum. Ba chiar face sistemele stelare si toate corpurile, sa danseze in cerc, sa le tina "unite" (am presupus si eu aici, nu stiu exact ce impiedica galaxia sa se imprastie - aici ar fi mai mult de discutat pentru ca Universul e in expansiune. Desi ar mai fi o chestie cu materia neagra...).
Mi-ai deschis apetitul de cercetare si cu ocazia asta mai scriu niste articole  _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 6:05 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Mie mi-a facut pofta de alte chestii, discutiile astea despre gauri negre. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 6:09 pm
|
|
|
Administrator

|
|
Jesus... _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 6:34 pm
|
|
|
Membru Nou

|
|
pai din cate am inteles tu esti mereu in cautare de alte "gauri negre"  |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 29, 2010 9:14 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Da, calatoresc interstelar, interplanetar. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Lun Aug 02, 2010 9:42 pm
|
|
|
Administrator

|
|
Gauri negre, gauri de vierme si quasari.
http://www.descopera.org/monstrii-spatiului-gaurile-negre-gaurile-de-vierme-si-quasarii/
Articolul incearca doar sa familiarizeze cititorul cu aceste ciudatenii, n-am intrat in detalii. Asta in alte articole.
Nu cred ca o galaxie va sfarsii in "gura" unei gauri negre. Dupa cum merg lucrurile, corpurile se distanteaza una de alta. Si se pare ca majoritatea galaxiilor au in centrul lor un corp cu o atractie gravitationala foarte mare, adica: o gaura neagra. _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Mar Aug 03, 2010 7:04 am
|
|
|
Membru Nou

|
|
am vazut ca deja ai pus in practica ideea data de mine, repede te-ai miscat
poate ai dreptate unchiu, da pana cand o sa dureze expansiunea universului? eu zic ca trebuie sa aiba o limita... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Aug 05, 2010 5:39 pm
|
|
|
Administrator

|
|
| Citat: |
| poate ai dreptate unchiu, da pana cand o sa dureze expansiunea universului? eu zic ca trebuie sa aiba o limita... |
N-am idee
Pana la urma nu conteaza prea mult cum se termina, ideea e ca se termina. Fie va continua expansiunea la nesfarsit fie va urma asa zisul "Big Crunch". _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Aug 05, 2010 8:15 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
Sau poate urmeaza The Big Pause.... _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Aug 07, 2010 12:14 pm
|
|
|
Membru Nou

|
|
Nu cred asa ceva mens... ar trebui sa fie o cauza la nivel universal care sa produca un asemenea efect... si nu prea vad una  |
|
|
|
 |
|