Pagina de start  |  FAQ  |  Căutare  |  Membri  |  Grupuri  |  Profil  |  Mesaje private  |  ADS CHAT Autentificare   |  Înregistrare
Autor Mesaj
<  Isus, Dumnezeul iubirii?
Corvus
MesajTrimis: Vin Iul 09, 2010 6:50 pm  Răspunde cu citat (quote)
Moderator
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau

S-ar putea ca iadul sa nu fie chiar atat de rau cum se aude.
Fafnir
MesajTrimis: Vin Iul 09, 2010 8:18 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Data înscrierii: 16/Iun/2010
Locație: Buc

Si eu zic la fel, gandestete, toti oamenii interesanti ajung acolo
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Nosferatu
MesajTrimis: Dum Iul 25, 2010 6:28 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Data înscrierii: 25/Iul/2010
Locație: Buciresti

Modelul Iisus e o tampenie, necazul e ca acest model de personaj care indura si isi ia palme si din stanga si din dreapta fara sa riposteze si avand o atitudine superioara de victima ,face rau nu numai din punct de vedere religios dar din pacate si psihologic joaca un rol nefast. Multi vor sa fie ca Iisus de multe ori fara sa constientizeze.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Nosgoth
MesajTrimis: Dum Iul 25, 2010 6:43 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Data înscrierii: 19/Iul/2010

Citat:
Modelul Iisus e o tampenie

Parerea ta

Citat:
necazul e ca acest model de personaj care indura si isi ia palme si din stanga si din dreapta fara sa riposteze si avand o atitudine superioara de victima ,face rau nu numai din punct de vedere religios dar din pacate si psihologic joaca un rol nefast

Violenta contra violentei aduce si mai multa violenta,pacea contra violentei - mai putina violenta
Cum ai vrea sa se ajunga vreodata la pace si armonie daca toata lumea isi da in cap pentru idealurile lor?
In acelasi mod de gandire,si tibetanii astia sunt niste nebuni de legat,nu?Dalai Lama chiar e batut in cap ca nu organizeaza nimic armat,rusine sa-i fie

Ca tot citeam despre asta pe un alt forum:

Mt 26.52 Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.
Sus
menssana1984
MesajTrimis: Dum Iul 25, 2010 10:13 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Special
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007

Folositi calea de mijloc.
Violenta atunci cand e necesara si pace atunci cand se poate.
Corvus
MesajTrimis: Lun Iul 26, 2010 12:37 am  Răspunde cu citat (quote)
Moderator
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau

Nosgoth a scris:

Dalai Lama chiar e batut in cap ca nu organizeaza nimic armat,rusine sa-i fie

Deci fraza asta a fost bestiala. rade

Parerile sunt impartite ... urasc modelul "Iisus" in ideea ca ar reprezenta un mijloc de manipulare pentru persoanele ce doresc sa il imite, crestini majoritatea, intorcand obrazul, acceptandu-si soarta, altii profitand de ea cu nesimtire, cu toate ca s-ar putea ca acesta sa nu fie adevarul, si viata eterna dupa moarte sa nu existe intradevar.

Pe de alta parte, iubesc aceasta dulce ignoranta, deoarece, intradevar, sa intoarcem celalalt obraz cu indiferenta, deoarece viata este scurta si trecatoare, si in cativa zeci de ani nimeni nu isi va aminti de existenta ta, chiar si supravietuirea speciei umane este incerta, asa ca viata aceasta nu are o valoare iesita din comun, asadar de ce sa ne obosim sa luam in serios o insulta, cand putem sa o ignoram.

Hmmm ... what to chose?

Nosferatu
MesajTrimis: Lun Iul 26, 2010 11:55 am  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Data înscrierii: 25/Iul/2010
Locație: Buciresti

[/quote]Violenta contra violentei aduce si mai multa violenta,pacea contra violentei - mai putina violenta
Cum ai vrea sa se ajunga vreodata la pace si armonie daca toata lumea isi da in cap pentru idealurile lor?

Mt 26.52 Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.[/quote]

Pacea si armonia sunt iluzii, nu vor exista niciodata cu adevarat. Pacea contra violentei nu aduce nimic bun, nu poti opune violentei pacea. e o amagire sa crezi ca marea majoritate a oamenilor nu e in stare sa isi dea in cap ptr propriile idealuri. Nu toti cei care scot sabia vor pieri de sabie, de multe ori a scoate sabia e mai firesc decat a o da la pace mereu.E drept ca e bine sa eviti o lupta pe care stii ca nu ai sanse s-o castigi, atunci e bine sa faci pe pacifistul ptr autoconservare. Dar pacea nu e raspunsul la orice cand o tara face pace cu o alta, ea de regula trebuie sa plateasca un pret , un tribut ptr a nu mai fi atacata de tara care declara razboi. Pretul pacii poate fi mai umilitor decat razboiul.
Sus
parsifal
MesajTrimis: Lun Iul 26, 2010 12:31 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Data înscrierii: 22/Iul/2010

Corvus a scris:
S-ar putea ca iadul sa nu fie chiar atat de rau cum se aude.

Eu am ajuns in momentul in care nu mai cred in existenta iadului (sau cel putin asa cum este el perceput de majoritatea ) precum nu mai cred in raul existent prin sine . Cred doar in existenta raului generat (creat) de oameni.
Momentan nu am gasit argemente contra ipotezei mele ...
Sus
Nosgoth
MesajTrimis: Lun Iul 26, 2010 2:16 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Citat:
Violenta atunci cand e necesara si pace atunci cand se poate.

Ok Cuvinte de pus pe tavan ca sa le vezi in fiecare dimineata cand te trezesti

Citat:
urasc modelul "Iisus" in ideea ca ar reprezenta ... dupa moarte sa nu existe intradevar.

Modelul asta zice eu ca il urmeaza oamenii care cred si nu cerceteaza.E mai mult un model de oameni fara vlaga-n ei sau fara stima de sine (ca sa nu mai zicem si de materia cenusie)

Citat:
Pe de alta parte, iubesc aceasta dulce ignoranta ... asadar de ce sa ne obosim sa luam in serios o insulta, cand putem sa o ignoram.

Nu cred ca lectia care s-a vrut inteleasa e sa intoarcem obrazul cu indiferenta si cu capul plecat.Mai mult,eu zic ca e vorba de faptul ca intorci obrazul cu intelegere fata de nivelul "palmuitorului",care mai mult ca sigur e mai scazut.Altfel zis - n-ai frate cu cine sa te certi uneori,n-are nici un rost sa te chinui cu niste oameni care vad doar in fata,si asa,pe jumate,gen shobo (pentru oamenii nefericiti care au avut de-a face cu el)

Citat:
Pacea si armonia sunt iluzii, nu vor exista niciodata ... pacii poate fi mai umilitor decat razboiul.

Din cate am reusit sa observ,violenta se naste in primul rand din ignoranta.Ia un bibliotecar si un lopatar si observa-le gradul de agresivitate
Teoretic (pentru unii) cel mai frumos ar fi sa poti sa intorci obrazul in fiecare situatie.Practic stie toata lumea ca nu se poate chiar asa,dar pe cat se poate sa se mentina un nivel de pace.Fiecare cu bagajul lui de traditii,obiceiuri si reguli
Parerea mea,hic
Sus
Fafnir
MesajTrimis: Lun Iul 26, 2010 10:56 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Nos, apropo de lopatar si bibleotecar. RICHARD INIMA DE LEU, unde il plasezi, la lopata sau carte. Si el era violent, asta iti spun sigur. Sau H.H. Holmes, era de lopata? Ca era doctor de profesie, tu ce profesie ai? Plus ca e un fapt bine cunoscut ca majoritatea criminaliolr in serie au un coeficient de inteligenta peste medie. Remarca ta cu lopata mi se pare puerila!!!
Sus
Nosgoth
MesajTrimis: Mar Iul 27, 2010 8:47 am  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Citat:
Din cate am reusit sa observ,violenta se naste in primul rand din ignoranta

Dupa ignoranta urmeaza educatia morala data de parinti,predispozitie astrologica,probleme psihologice,ego cat casa si restul factorilor

Domnul inima de leu nu cred ca e cel mai bun exemplu de dat,cum nici regii in general,inchizitorii sau papii din vremurile trecute nu sunt.Erau alte obiceiuri si credinte atunci

Citat:
Remarca ta cu lopata mi se pare puerila!!!

Ce sa-i fac,la anisorii mei n-ai cum sa-mi ceri nimic
Sus
Fafnir
MesajTrimis: Mar Iul 27, 2010 9:31 am  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Erau alte obiceiuri atunci? Nu vreau sa te supar, dar iar o remarca puerila :-( Dar in al doilea razboi mondial, sau in razboiul din Cecenia, Vitnam, Afganistan. Asta cu "erau alte obiceiuri atunci" e ipocrizie crunta. Justifici printr-o metoda superficiala ce nu poate fi justificat. Stiu ca vrei sa te crezi superior inaintasilor nostri, cum de altfel vor majoritatea. Dar datorita celor ca ei, esti tu aici. Cine nu isi respecta stramosi nu se respecta pe sine!
Sus
Nosgoth
MesajTrimis: Mar Iul 27, 2010 9:47 am  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Ok atunci,mentalitatea mea puerila nu se ridica standardelor tale,deci nu prea mai vad motiv ca sa continuam ca oricum nu ajungem la o intelegere,si decat sa ne chinuim neuronii ca sa ne convingem unul pe celalalt de ceva,mai bine stam linistiti

Love and not war Cool
Sus
menssana1984
MesajTrimis: Mar Iul 27, 2010 2:28 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Special
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007

Ce incercati sa argumentati aici?
Fafnir
MesajTrimis: Mar Iul 27, 2010 6:14 pm  Răspunde cu citat (quote)
Membru Nou
Membru Nou

Fie cum vrei, incheiem discutia. Dar un motiv iti dau, ca spuneai ca nu vezi un motiv de a continua, dezvoltarea abilitatilor noastre de retorica Smile Si in ambele cazuri am spus ca remarca ta e puerila, nu mentalitatea .Daca ma acuzi de asemenea rautati o sa isi faca lumea o parere gresita despre mine, sa sti Cool
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Ora este GMT + 2 ore

Subiectul următor
Subiectul anterior
Pagina 5 din 5
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5
Pagina de start a forumului AdeptiiSatanei.com - Forum -> Istoria religiilor

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum