| Autor |
Mesaj |
| < Este religia necesara? |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 12:00 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 26/Ian/2008
Locație: Ploiesti
|
|
Da, dar daca etica e facuta de un om si chiar daca este transmisa in forma initiala si nealterata ce il impiedica pe alt om sa zica altceva si sa actioneze in consecinta?
Intrebarile tale sunt si intrebarile mele. De aceea consider necesara existenta unei instante superioare care sa arbitreze astfel de lucruri. _________________ Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? Mica 6:8 |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 12:43 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
Instanta superioara adica Dumnezeu? _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 2:36 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
In acceptiunea mea, da. _________________ Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? Mica 6:8 |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 3:08 pm
|
|
|
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau
|
|
Pai daca nu poti tu sa decizi si sa iei din jur ceea ce ti se potriveste tie, deciziile corecte, da, atunci ai nevoie de o fiinta imaginara pe care sa o creezi, pentru ca daca deciziile luate vor avea consecinte negative, bineinteles te complaci mai usor cu situatia.
Apropo azi m-am trezit cu o pareza faciala. Am fost la dentist si dupa o radiografie dentara a descoperit ca am un chist urias cu puroi in os. Asa ca trebuie sa merg la Iasi sa ma operez in regim de urgenta. Iti dau satisfactia sa crezi ca zeul tau mangaietor ma pedepseste pentru aceste lucruri pe care le tot repet intruna pe site. Dar daca faci acest lucru ai sa fii dezamagit dupa ce o sa revin mai sanatos ca inainte, cu o satisfactie morbida ca ti-am invins fiinta imaginara.
| +Archangel+ a scris: |
| Cum se face ca o religie a celor saraci cu duhul nu numai ca a reusit sa supravietuiasca dar a devenit si dominanta intr-o lume a razboinicilor? |
Nu a fost niciodata dominanta, mai pune mana si citeste, vorba lui Menss. Cum dracu putea sa devina dominanta intr-o lume a razboinicilor, cand crestinismul promoveaza umilinta de buna voie, si dragostea fata de aproapele tau. Au fost putini care sa accepte aceste conditii. Vezi in prima duminica dupa rusalii numita si Duminica tuturor sfintilor. Cati sfinti martiri se zice ca au fost in total? Chiar si asa nu m-ar mira sa fie, intr-o lume in care doar 5% din populatia totala obtin ceea ce si-au propus in aceasta viata. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 3:33 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
Corvus, discutam despre cine are dreptul sa stabileasca ce este etic si ce nu.
Astept vesti bune de la tine dupa operatie.  _________________ Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? Mica 6:8 |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 3:40 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Pai tu trebuie sa hotarasti, sunt deciziile tale. Mersi de urare, nu are rost sa o mai caracterizez ca fiind drept tipic crestina, te cred pe cuvant.
Este ca dincolo de disputele religioase, suntem pana la urma tot oameni? Putem sa lasam la o parte religiile si contradictiile pentru a ne imbratisa frate cu frate?
Uitate la avatarul meu, eu sunt cu bratele deschise gata sa TE IMBRATISEZ, dar tu esti cel ce are sabia in mana. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 3:56 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
| Corvus a scris: |
| Pai tu trebuie sa hotarasti, sunt deciziile tale. |
Si daca eu hotarasc ca nu prea imi place fata ta! Mai conteaza ce este etic?
| Mersi de urare, nu are rost sa o mai caracterizez ca fiind drept tipic crestina, te cred pe cuvant. |
De ce tipic crestina? Numai crestinii pot fi binevoitori?
| Putem sa lasam la o parte religiile si contradictiile pentru a ne imbratisa frate cu frate? |
Desigur ca le putem lasa. Dar mi-as dori sa te imbratisez si dincolo.
| Uita-te la avatarul meu, eu sunt cu bratele deschise gata sa TE IMBRATISEZ, dar tu esti cel ce are sabia in mana. |
Si cu corbul ala de pe umar ce facem? Ma imbratisezi pentru a-mi scoate ochii cand nu sunt atent?  _________________ Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? Mica 6:8 |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 4:02 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Corbul ala inseamna ca sunt iubitor de animale, dar sabia aia ce semnifica la tine pacifistule? S-ar putea sa ai mai multi pitici pe creier decat am eu. E ceva psihologic, tare te-as pune sa desenezi un copac, sa vad ce trasaturi psihice ai. Tare mi-e frica de faptul ca nu sunt chiar crestine.
Avatarul ala inseamna ca sa-ti explic eu, pozitia ta ostila fata de noi. De aia esti Gica Contra la toate afirmatiile, cateodata le adopti si pe alea mai penibile. E chiar asa de greu sa recunosti ca nimic facut de mana omului nu e perfect, deci nici religia? _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 4:06 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
Si de ce nu ti-ai pus o poza cu un catelus? Sau cu o caprioara? Sabia mea semnifica un avertisment.
Hai sa-ti fac pe plac. O sa trag doar o linie verticala. Si fara radacini. Na!
Religia nu este facuta de mana omului. Niciuna din vechile religii.  _________________ Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau? Mica 6:8 |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Iul 08, 2010 4:11 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Exact asta este problema Arch. Tragi linie verticala, fara radacini. Copacul ala este sustinut in viata de radacini, fara ele ar fi mort. Sapa sub pamant, vezi radacinile alea sunt la fel de importante ca si restul copacului cu toate ca nu sunt asa de verzi si frumoase. Radacinile alea noroioase iti da copacului tau de mancare. Acum vezi problema ta psihologica? Nici nu te intereseaza radacinile, dar vai ce copac frumos am. Te urasc. Si da imi retrag cuvintele, esti suta la suta crestin pana in maduva ultimului osicior.
Religiile sunt facute de oameni, zeul tau a aratat lumii lucruri prin fapte, nu a scris nici o carte nenorocita. Cartile au fost scrise de oameni, lasand la latitudinea lor veridicitatea lucrurilor asternute pe hartie, idei pe baza carora te bati tu acum in piept cu, caramida. Da-le dracului de religii si culte, invata din toate cate ceva, lasa incapatanarea crestina si accepta sa preiei idei si din alte lucruri, chiar si satanismul contine idei etice. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Iul 09, 2010 6:06 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
Probabil era sedat....
Asa...Arch, ca sa poti beneficia de acel for superior ar trebui sa fie recunoscut de toata lumea si VAZUT de cei in cauza.
Cata vreme zeul tau refuza sa se arate si sa de-a o rezolvare clara a problemei dezbatute. Aceasta dezbatere nu exista.
Continuand intr-o oarecare masura punctul de vedere a lui Corvus...nu ai nici o garantie ca aceste valori pe care le aperi sunt valori divine.
Si pe de alta parte singurele valori adevarate exista in tine, biserica e in tine.
Nu ai nevoie de indrumari din planuri superioare a existentei ca sa iti modelezi viata, Dumnezeu ti-a dat viata tocmai in ideea de a nu fi o marioneta. _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Iul 09, 2010 7:19 pm
|
|
|
Moderator

|
|
Problema e ca eu am facut testul asta cu copacul de vreo 4 ori. Am fost nevoit sa nu desenez nici eu radacini, altfel picam testul. In mod normal radacinile le desenam la aceleasi dimensiuni cu copacul, poate un pic mai scurte... Psihologii sunt foarte usor de prostit, cred ca daca as purta o discutie la o sedinta de terapie cu vreunul pun pariu ca l-as face sa planga _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iul 10, 2010 10:02 pm
|
|
|
Membru VI

Data înscrierii: 27/Sep/2007
|
|
Un om inteligent a spus candva niste cuvinte intelepte: "Daca pisicile ar avea un zeu, acesta ar manca soareci." _________________ ...till the moment when forever comes |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iul 10, 2010 10:22 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
 _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Lun Aug 09, 2010 12:25 pm
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 09/Aug/2010
|
|
NU. Dar daca vreti sa deveniti sclavi, treaba voastra. _________________ Nemurirea e posibila ! |
|
|
|
 |
|