| Autor |
Mesaj |
| < Timpul ca trecut, prezent, viitor, concept abstract si ... |
|
Trimis:
Vin Iun 18, 2010 10:08 pm
|
|
|
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau
|
|
| Nice, bv. Am ramas impresionat. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Iun 18, 2010 11:35 pm
|
|
|
Administrator

Data înscrierii: 23/Sep/2007
Locație: Sibiu
|
|
| Menssana a scris: |
Un om merge printr-un desert necunoscut, e mort de sete, la 10 km in fata e o oaza, va ajunge in raza lui vizuala in 10 minute.
Deasupra omului zboara o pasare, directia e aceeasi cu a omului, de la inaltimea la care se afla pasarea a vazut deja oaza.
Se poate spune ca pasarea vede in viitorul omului? |
Peste 5 minute se poate intalni cu alti oameni ce au la ei niste apa si nu va mai fi nevoit sa ajunga la oaza, sau nestiind ca in 10 minute va vedea oaza isi schimba directia cu 30 de grade si pa apa. Sau il musca un sarpe veninos. Sau il mananca o hiena... Tot nu e "viziune in viitor", ci doar o probabilitate.
Profetiile in general sunt abstracte si pline de ambiguitati, facand aproape imposibila interpretarea lor inainte ca evenimentul sa ia loc. Ulterior, acestea se pot interpreta pentru a se potrivi evenimentului. _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iun 19, 2010 7:44 am
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
Ceea ce am zis eu e o analogie, nu cred ca e pe deplin functionala, dar e suficienta ca sa imi fac inteles punctul de vedere.
Si omul nu o sa se intalneasca cu nimeni si nici nu o sa schimbe directia, o sa mearga in acea directie pana va da de oaza si punct.
Pot face problema si mai stricta:
-tu intr-un balon din care poti observa o fasie de 2 km de autostrada, pe aceasta fasie, lipsita de intersectii, goneste o masina cu vreo 120 de km la ora, la km 1.50 din aceasta fasie, este o curba in ac de par si imediat dupa o crevasa, care nu poate fi observata de sofer decat dupa ce intra in curba.
Din clipa in care masina intra pe cei 2 km de autostrada observati de tine, mai are un minut pana la crevasa si pana la moarte.
Din punctul in care esti stii ca peste un minut soferul o sa moara.
Masina nu se va opri, nu va aparea Mos Craciun pe autostrada, si nici alta "probabilitate".
Sa vorbim despre probabilitati:
-cautati un prieten care sa fie fan al probabilitatior, care sa argumenteze chestiuni de genul celei mai de sus cu raspunsuri gen dar e posibil sa ramana fara benzina, e posbil sa ii bubuie motorul, etc.
Sunt posibile aceste chestii?
Evident ca da.
Se vor intampla?
Evident ca nu.
Aranjati o demonstratie a teoriei acelui prieten:
-luati doua scaune si puneti-le fata in fata, pe unul el pe celalalt tu.
Spuneti-i ca din clipa in care va asezati pe aceste scaune o sa ii trageti o palma pe minut. Si ca nu trebuie sa isi fac griji deoarece e posibil ca atunci cand palma pleaca spre el sa aveti un atac de cord, sa treaca un avion prea jos si aripa lui sa treaca prin acoperis si sa se interpuna intre palma si el, sa intre cineva in bar si sa te impuste inainte de a apuca sa il palmuiesti, ca e posibil sa nu dati in el, etc.
PRORÓC ~ci m. 1) rel. Persoană cu inspirație divină care prezice viitorul; profet. 2) fig. Persoană care, pătrunzând în esența lucrurilor, prevede desfășurarea evenimentelor ulterioare; profet; vizionar. / _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iun 19, 2010 8:32 am
|
|
|
Moderator

|
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iun 19, 2010 9:48 am
|
|
|
Membru IV

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Nex
|
|
| Citat: |
Pot face problema si mai stricta:
-tu intr-un balon din care poti observa o fasie de 2 km de autostrada, pe aceasta fasie, lipsita de intersectii, goneste o masina cu vreo 120 de km la ora, la km 1.50 din aceasta fasie, este o curba in ac de par si imediat dupa o crevasa, care nu poate fi observata de sofer decat dupa ce intra in curba.
Din clipa in care masina intra pe cei 2 km de autostrada observati de tine, mai are un minut pana la crevasa si pana la moarte.
Din punctul in care esti stii ca peste un minut soferul o sa moara.
Sa vorbim despre probabilitati:
-cautati un prieten care sa fie fan al probabilitatior, care sa argumenteze chestiuni de genul celei mai de sus cu raspunsuri gen dar e posibil sa ramana fara benzina, e posbil sa ii bubuie motorul, etc.
Sunt posibile aceste chestii?
Evident ca da.
Se vor intampla?
Evident ca nu. |
evident ca nu, DAR poate in alt univers poate sa se intample sau o dimensiune paralela unde timpul este mai rapid decat in lumea nostra , unde acelasi sofer avand aceasi varsta dar care conduce un automobil mai performant .
Dar ce incercam noi sa vedem este un macrocosmos intr-un microcosmos aflat in macrocosmos, care la randul lui se afla intr-un microcosmos.... _________________
† † †Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium.† † † |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iun 19, 2010 2:45 pm
|
|
|
Moderator

|
|
| Era vorba despre legile fizicii de pe Terra, unde gravitatea planetei noastre ca marime dicteaza celelalte legi. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Iun 19, 2010 2:45 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
Nu prea am inteles ideea ta, Dreams.
Revenind iarasi la oile mele....
Traim intr-un Univers cu 3 dimensiuni pe care l-e percepem direct prin simturile noastre, iar cea de a 4 dimensiune, adica timpul, o percepem indirect.
Daca inchidem pe cineva intr-o camera izolata complet de exterior, acea persoana nu ar mai sti ce e ziua si ce e noaptea, ora sau minutul.
Platlanda....
Intr-un univers bidimensional, exista fiinte bidimensionale, noi si perspectiva noastra 3D, suntem niste zei pentru ele.
Nu au unde sa se ascunda, vedem in interiorul lor, avem acces oriunde pe lumea lor.
Toate acestea sunt posibile deoarece avem acces las o dimensiune in plus fata de ei, ei au lungime si latime, noi avem lungime, latime si inaltime.
Nu stiu daca chiar astea sunt cele 3 dimensiuni, dar ideea e clara.
Asa cum un cerc ce traieste in acea lume bidimensionala, nu are habar de cea de a 3 dimensiune, nici noi nu avem de cea de a 4, care poate este timpul.
Si nici una dintre aceste fiinte 2D sau 3D, nu poate concepe o lume cu o dimensiune in plus.
Cam atat cu ideea asta. Acum ca m-am facut inteles, sa arat punctul slab al analogiei.
Daca orice om care are acces la o informatie despre un eveniment viitor din viata cuiva este un profet, atunci profesorul care se hotaraste sa dea o lucrare surpriza clasei sale, e si el un profet. Deoarece el stie deja ce urmeaza sa se intample maine, pe cand elevii, nu.
Si tot asa cu fiecare persoana care in prezentul ei ia hotarari care afecteaza viitorul altora, ei stiu dinainte ce se va intampla cu acele persoane.
De asta am zis ca analogia e un pic cam gresita.
Dar e suficient de buna ca sa demostreze avantajele accesului la o dimensiune.
Profetul e acea persoana care are acces, total sau superior altora, la o dimensiune, nu persoana care provoaca evenimente intr-o dimensiune, dar la un nivel comun. _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Aug 19, 2010 11:23 am
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 09/Aug/2010
|
|
| menssana1984 a scris: |
| Prezentul omului este si prezentul pasarii, dar prezentul pasarii este viitorul omului. |
Asta doar daca privesti lucrurile subiectiv, ca un al treilea personaj (martor) care vede si omul si pasarea. Oricum, pasarea nu poate sti ce va face omul in oaza. _________________ Nemurirea e posibila ! |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Aug 19, 2010 4:33 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
Nici nu trebuie. Era vorba de directie, nu de intentie. _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Aug 19, 2010 5:53 pm
|
|
|
Moderator

|
|
| Cred ca pasarea e prooroc pentru om. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Aug 20, 2010 4:52 pm
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 09/Aug/2010
|
|
Voi ati auzit de Dr. Tom Bearden? Fizician atomist, fost ofiter de nadejde in armata SUA, care se ocupa de niscaiva cercetari neconventionale. El zice ca timpul e o entitate distincta, palpabila cu anumite mijloace si chiar se poate extrage energie (electrica!) din el
http://www.cheniere.org/ _________________ Nemurirea e posibila ! |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Aug 20, 2010 5:05 pm
|
|
|
Moderator

|
|
| Științific, dacă învingi timpul, învingi moartea. dar fără timp nu există nimic. |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Aug 20, 2010 5:37 pm
|
|
|
Membru Special

|
|
| XiriusAeternalis a scris: |
Voi ati auzit de Dr. Tom Bearden? Fizician atomist, fost ofiter de nadejde in armata SUA, care se ocupa de niscaiva cercetari neconventionale. El zice ca timpul e o entitate distincta, palpabila cu anumite mijloace si chiar se poate extrage energie (electrica!) din el
http://www.cheniere.org/ |
Bullshit...ceva imi spune ca el inca mai este racordat la reteaua conventionala de electricitate. Pune-l langa tipul asta. http://www.descopera.org/efectul-hutchison/ _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Aug 20, 2010 6:15 pm
|
|
|
Administrator

Data înscrierii: 23/Sep/2007
Locație: Sibiu
|
|
N-am mai auzit demult asemenea lucruri! Iti dau un sfat: analizeaza si gandeste bine inainte sa crezi tot ce citesti. Stiinta nu merge pe credinta, trebuie experimentat, demonstrat, iar rezultatul trebuie reprodus si de alti cercetatori. Asa din vorbe... si magia functioneaza. _________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung. |
|
|
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|