| Autor |
Mesaj |
| < Teoria viitorurilor simultane. Alegere vs Destin |
|
Trimis:
Mie Feb 11, 2009 12:28 pm
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 11/Oct/2008
Locație: BUCURe
|
|
Variantele de viitor, izvorasc in momentele decizionale.
Scenariu:
- Sunt pe un culoar cu multe usi. In spatele ficarei usi se alfa cate ceva. Eu pot intra pe oricare dintre usi, dar numai una va fi sala in care imi voi petrece urmatoarele cateva ceasuri. Sala pe care o voi alege va corespunde unui complex de asteptari. Fie voi gasi un pofesor de astronomie care face o demonstratie unor elevi, fie voi gasi un poet care e pus pe recitat poeme, fie pe unul cu o guitara, fie o duduie despuiata care imi provoaca testosteronul.
- In ecuatia existentiala, toate variantele de viitor exista simultan, dar in universuri paralele. In momentul in care eu aleg sa zabovesc in sala profesorului de astronomie, intr-o alta dimensiune am ales sa traiesc moemnte de placere cu tipa despuiata, iar in alta dimensiune ingan o melodie pe ritmuri de guitara... Toate exista simultan, iar cea ce aleg de fapt nu este sala in care sa fiu, ci varianta de viitor pe care sa o experimentez. Varianta de viitor care cred ca imi va aduce mai mult bine personal.
- Alegerea este rezultatul unei pasiuni. Daca am pasiune pentru stiinta pentru cunoastere, voi opta pentru sala de astronomie. Daca am pasiune pentru profunzime, voi alege poetul, daca sunt usor de incantat de muzica, voi opta pentru muzicant, daca sunt de-a dreptul primitiv, cu siguranta voi cadea prada impulsului de imperechere cu tipa despuiata. Cele 4 ipostaze denota niveluri de educatie diferite. Incepand de jos in sus, imperecherea este un impuls primordial, imanent, pentru care nu avem nevoie de nici un fel de cultura. Muzica, este nivelul imediat urmator. Vibratia muzicala este mai elementara, mai grosiera, decat poezia, cu mentiunea ca exista diverse genuri de muzica, iar pentru unele ai nevoie de o initiere, altfel iti va parea anonsta. Maneaua esti mai josnica decat muzica lautareasca, deasupra careia se gasesc doinele si baladele, si tot asa. Cu cat creste nivelul de educatie cu atat devii mai selectiv. Dupa un anumit nivel, incepi sa alegi poezia in locul muzicii. Poezia iti solicita cognitivul mai mult decat muzica. O piesa muzicala se foloseste si de versuri si de linia melodica si efectele speciale pentru a-ti capta atentia. Cu cat exista mai multe elemente care sa iti capteze atentia, care sa iti excite creierul, cu atat mediul respectiv este mai primitiv. In moemntul in care ajungi sa alegi astronomia (ceea ce implica niste cunostinte elementare de fizica, matematica si chimie) deja nu mai poti accepta stimulente primitive, pentru ca la nivel cerebral nu se poate procesa concomitent si maneaua si teoria super-novelor. Cu cat te straduiesti mai mult sa prelucrezi o informatie la nivel cognitiv, cu atat stimulentele artistice iti vor crea un disconfort, ramanand foarte putine genuri muzicale pe care le poti accepta ca fundal.
- Cu ca pasiunile sunt mai educate, cu atat alegerea viitorului in care sa ne propulsam va fi mai selectiva, mai putin bazata pe fascinatie si mai mult bazata pe rationament. _________________ FIECARE cutit taie, dar fiecare model SLUJESTE UNUI SCOP PRIMORDIAL |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Mie Feb 11, 2009 5:37 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
Nu e clar textul.
Spui variante de viitor ca si cum inca nu se stie ce o sa alegi, ca mai apoi sa vorbesti de pasiuni, de lucrurile care ghideaza alegerea facuta.
Nu exista variante de viitor, in aceasta exprimare, exista doar alegerea subiectiva.
Daca cunosti efectul alegerii si mecanismele din spatele ei, nu mai poate fi vorba de "variante" de viitor.
E vorba de un singur viitor, de o singura alegere logica.
Asa cum pui tu problema e ca si cum ai zice ca i-ai da unui caine de ales intre 4 castroane, unul cu oase, unul cu vin, unul cu manatarci si altul cu stridii.
Se mai poate vorbi de o alegere in cazul asta? _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Vin Apr 16, 2010 10:41 am
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 16/Apr/2010
Locație: In camera la PC
|
|
Viata, stiintific vorbind (stiina reprezentand cel mai eficient si logic pentru om de a intelege tot) sunt schimbarile biochimice asupra materiei. Viata nu reprezinta altceva decat aceste transformari.
Presupun ca lumea stie acest experiment, pentru cei ce nu..
Esti legat la un tomograf. Doctorul iti spune sa misti degetul aratator, doar unul, ori din mana dreapta, ori din mana stanga.
La un interval de aprox. 0.3 secunde inainte sa-ti misti degetul, tomograful capteaza pe ecran ca vei face aceasta miscare. Corpul se va pregati sa faca aceasta miscare inainte ca tu sa te fi hotarat (constient) in acele 0.3 secunde ce deget sa misti. Viitor simultan? Nu stiu. Nu pare asa.
Daca viata reprezinta doar ansambluri de schimbari biochimice, limitate doar de legile naturii, atunci nu detinem acel "control absolut". Adevarat, influentam foarte mult, constient. Dar mai mult de atat, nu este posibil.
"Atunci cand amesteci cartile, este determinism. Atunci cand incepi sa joci, joci cu vointa ta."  |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Apr 17, 2010 12:20 pm
|
|
|
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau
|
|
Tomograful nu poate precapta pe nici un ecran nici o miscare. Tomograful e un aparat medical complex ce identifica tumorile deja formate. Nici RMN-ul care este mult mai complex nu cred ca poate identifica sarcini electrice de comanda intre creier si organ. (Stiu pentru ca am facut RMN si tomograf computerizat)
Am avut ocazia sa merg la cateva sedinte de biorezonanta energetica, unde cu ajutorul unui aparat micut imi scana "energia" si imi identifica organele cu "probleme" sau lacune de energie. Treaba oricum in limitele unui pronostic speculativ, am observat ca e exacta, coincidea cu alte examinari efectuate la Tg. Mures pe aparate exacte si consultatii facute de doctori si profesori universitari "competenti".
Am decis sa imi "pierd timpul" pe la sedintele de biorezonanta energetica cu toate ca altii nu cred in asa ceva, deoarece este destul de logic ca pana si prezenta noastra aici si acum tine de manipulare, efecte si transformari de energie.
Credeam ca e destul de logic pana in momentul de fata ca omul nu detine controlul in existenta lui, care, de altfel, a fost o surpriza placuta, o coincidenta pura. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Apr 17, 2010 3:37 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
Mmmm....de ce viitor simultan?
Ce intelegi prin asta? _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|