| Autor |
Mesaj |
| < Yin si Yang |
|
Trimis:
Mie Mar 10, 2010 5:47 pm
|
|
|
Membru Nou

Data înscrierii: 10/Mar/2010
Locație: Bucuresti
|
|
Acum aproximativ un an sau mai bine, am reusit sa iau contact cu un yoghin. Am vorbit mai multe lucruri cu el si una din teme a fost binele si raul . Asa cum il vedeam eu pana atunci.
Yin si Yang - Noi presupunem ca acesta este Binele si Raul .
El mi-a spus ca nu este adevarat .
Acum am doua ipoteze. Una a lui, alta a lui Albert Einstein.
Prima spusa de acel yoghin :
" Yin si Yang nu este binele si raul, ci doar binele vazut din doua parti diferite "
Si acum teoria lui Einstein :
Am citit o mica poveste. Care chiar mi s-a parut interesanta.
Raul nu exista, ci doar lipsa binelui ! |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Mie Mar 10, 2010 6:55 pm
|
|
|
Membru Special

Data înscrierii: 30/Sep/2007
|
|
E ca si cum ai spune ca e acelasi pahar vazut din doua perspective diferite...jumatatea plina si cea goala... _________________ Omul cat traieste invata, iar cand moare, moare de prost ce e... |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Joi Mar 11, 2010 12:09 pm
|
|
|
Membru IV

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Nex
|
|
| kid a scris: |
Acum aproximativ un an sau mai bine, am reusit sa iau contact cu un yoghin. Am vorbit mai multe lucruri cu el si una din teme a fost binele si raul . Asa cum il vedeam eu pana atunci.
Yin si Yang - Noi presupunem ca acesta este Binele si Raul .
El mi-a spus ca nu este adevarat .
Acum am doua ipoteze. Una a lui, alta a lui Albert Einstein.
Prima spusa de acel yoghin :
" Yin si Yang nu este binele si raul, ci doar binele vazut din doua parti diferite "
Si acum teoria lui Einstein :
Am citit o mica poveste. Care chiar mi s-a parut interesanta.
Raul nu exista, ci doar lipsa binelui ! |
Eu sincer vad acelasi inteles . _________________
† † †Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium.† † † |
|
|
|
 |
|
Trimis:
Sâm Mar 13, 2010 11:03 pm
|
|
|
Moderator

Data înscrierii: 16/Aug/2008
Locație: Bacau
|
|
Nu este acelasi inteles. Yoghinul zice ca binele si raul este acelasi lucru vazut din puncte diferite, bineinteles si eu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Einstein zice ca raul e absenta binelui. Adica, urmeaza aceleasi principii cunoscute de crestinatate. O viata fara Dumnezeu e o viata plina de pacat. Pacatul include diavolul. Deci pentru Einstein binele nu e acelasi lucru cu raul. Si asa ajungem la perceptia dualismului. Fals. Dualismul este doar o iluzie -
Teorema mea. Daca fenomenele cauzale unei intamplari de rau augur, "rele", fac parte dintr-o singura unitate, fie ea complexa, precum realitatea sau universul daca doriti, iar fenomenele cauzale unei intamplari de bun augur, "bune", fac parte din aceeasi unitate, atunci fenomenele pot fi provocate de aceasi realitate sau acelasi univers printr-o complexitate pe care mintea umana refuza sa o perceapa in prima faza sau nu doreste sa o perceapa, mai usor fiind autosugerarea a doua forte cauzatoare de fenomene ce se afla intr-un conflict continuu. Ori ne aflam la mijlocul unor doua realitati / universuri ce se afla intr-un conflict continuu sau privim noi gresit problema. _________________ I have no faith, I believe in nothing, I only come to knowledge and find the truth in Gnosis...
|
|
|
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|